Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal
Főoldal
9174 Dunaszeg, Országút u. 6.; tel./fax: (96) 352-012
9184 Kunsziget, József Attila u. 2.; tel.: (96) 485-040; fax: (96) 552-056

Figyelem, nagy mennyiségű hó várható!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint további havazás várható és hófúvással is számolnunk kell. Azon kívül, hogy célszerű óvatosnak lenni a balesetek megelőzése érdekében, az időjárás mind az önkormányzatra, mind a lakosságra nézve terheket ró.

Felhívom tehát a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a házak előtti közterületi szakaszokon (beleértve a járdákat és a közlekedésre használt egyéb közterületi szakaszokat is) a hó eltakarítása, a síkosságmentesítés az ingatlan tulajdonosának, használójának feladata és egyben önkormányzati rendeletben (ingatlanok tisztán tartásáról szóló rendelet) szabályozott kötelezettsége.


Az OMSZ közleménye:

"Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2015.01.25. vasárnap éjfélig

Az északi szelet a Dunántúl nyugati és középső megyéiben viharos (60-85 km/h) széllökések kísérhetik a vasárnap esti órákig. A 75 km/h feletti széllökések gyakrabban Veszprém megyében valószínűek.

A Dunántúlon folytatódik a havazás, vasárnap hajnaltól már a Duna-Tisza közén is egyre nagyobb területen havazás válthatja fel az esőt. Napközben az Északi-középhegység térségében, majd a nap második felétől már másutt is kialakulhat időnkénti havazás fokozatosan gyengülő csapadékintenzítás mellett.

Ma éjfélig a Dunántúlon néhány centiméternyi hó várható. Ezt követően vasárnap éjfélig a Dunántúlon 5 cm feletti, Bács-Kiskun és Pest megye nyugati részén pedig kisebb területen 5 cm-t elérő hó hullhat döntően a nap első felében. Az ország több részén vasárnap éjfélig csak helyenként alakulhat ki lepel-néhány centiméternyi hó.

Az éjféli óráktól a vasárnap délutáni, esti órákig Veszprém megyében (főként a magasabban fekvő részeken), illetve Győr-Moson-Sopron megye keleti részén erős hófúvás is kialakulhat, amely főként Veszprém megyében magas hótorlaszokat emelhet.

Készült: 2015.01.24. 18:40 Országos Meteorológiai Szolgálat"