Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal
Főoldal
9174 Dunaszeg, Országút u. 6.; tel./fax: (96) 352-012
9175 Dunaszentpál, Iskola tér 1.; tel./fax: (96) 352-026
9184 Kunsziget, József Attila u. 2.; tel.: (96) 485-040; fax: (96) 552-056

Bemutatkozás

Tisztelt Látogató, Tisztelt Ügyfelünk!

Nagy örömmel köszöntöm a Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal honlapján.

A Hivatal 2013. március 1-jén kezdte meg működését Dunaszeg, Dunaszentpál és Kunsziget községek képviselő-testületeinek döntése értelmében. Az együttműködés azonban nem új keletű, hiszen a három település eddig is közös körjegyzőség fenntartásával látta el közigazgatási feladatait.

Jómagam 2013. június 1-től vezetem jegyzőként a hivatalt. Meglátásom szerint a közigazgatás helyi szintje nem egy lesajnált végvár kell legyen, hanem a szolgáltató állam koncepciójába illeszkedő módon egy olyan hely, ahol a települések lakossága gyorsan és könnyen el tudja intézni azokat az ügyeket, amelyekre a jogszabályok helyi hatáskört és illetékességet biztosítanak, de hozzájuthatnak azokhoz a fontos információkhoz is, amelyek azon ügyeik elindításához kellenek, amelyek intézése helyben nem biztosított a közigazgatás racionálisabb szervezése folytán.

Ebben kívánnak segítséget nyújtani kollégáink és ebben kíván segítséget nyújtani ez a honlap is. Felismerve az információ gyors áramlásának fontosságát és kihasználva az informatika adta lehetőségeket, a települések vezetőivel egy olyan honlapot álmodtunk meg, ami az önkormányzatok megszokott internetes elérhetőségein túl kifejezetten a hivatali ügyintézéshez, a képviselő-testületek munkájának és döntéseinek megismeréséhez, a különböző közérdekű adatok, nyilvántartások elérhetőségéhez kíván célzott segítséget nyújtani a felhasználók számára. Olyan honlapot álmodtunk, ami képes segíteni az ügyfeleket abban, hogy felkészülten állhassanak neki az ügyeik intézéséhez. A közigazgatástól az emberek az ügyintézést és nem az ügybonyolítást várják és szilárd meggyőződésem, hogy ez a honlap közelebb visz az elvárásokhoz. Természetesen fogyatékkal élő embertársainkra is gondoltunk, így a honlap akadálymentes. Gondoltunk továbbá a Z generáció képviselőire is, így honlapunk internetképes mobiltelefonnal is böngészhető. Semmi sem lehet azonban (eléggé) tökéletes, így honlapunk megjelenésével, tartalmával kapcsolatos észrevételeiket köszönettel vesszük és várjuk visszajelzéseiket hivatalunk elérhetőségein.

Hiszem, hogy honlapunk képes lesz a gyors és hiteles tájékoztatásra és minden bizonnyal érdemes lesz azt felkeresnie településeink lakosainak, civil szervezeteinek, vállalkozásainak, hiszen ez az oldal kifejezetten nekik készült. Kérem, forduljanak hozzánk bizalommal!dr. Szigethy Balázs

jegyzőönéletrajz

vagyonnyilatkozat